Svømmeklub lider under lange skoledage

Børn og unge melder sig ud eller misser træning i Holstebro Svømmeclub. De lange skoledage bærer en stor del af ansvaret.
Afbud og færre medlemmer præger træningerne i Holstebro Svømmeclub. Foto:

Afbud og færre medlemmer præger træningerne i Holstebro Svømmeclub. Foto: Privatfoto.

 Af Daniel Nøjsen Fallah

Færre børn og unge er medlem af Holstebro Svømmeclub. De lange skoledage, som følge af skolereformen, er en stor årsag til, at klubben nu oplever en tilbagegang i antallet af medlemmer. Sammenlignet med samme tid sidste år har klubben 100 færre medlemmer. Og størstedelen af dem er skoleelever.

Svømmeklubben har oplevet flere udfordringer, efter skolereformen er trådt i kraft. Grundet de lange skoledage har klubben blandt andet skubbet træningstiderne en halv time frem. Alligevel skaber tiden problemer for de unge. Mange har derfor taget konsekvensen og meldt sig ud.

”Vi mærker i høj grad skolereformen, og det er en væsentlig årsag til vores nedgang i antallet af medlemmer. Det er vi kede af,” siger breddeansvarlig i Holstebro Svømmeclub, Bent Søgaard.

Trætte børn melder fra
Klubben har også udfordringer med de nuværende unge medlemmer. Hvor der tidligere var fuldt hus i bassinet, er der nu adskillige afbud til træningerne.

”De unge er langt fra lige så mødestabile som tidligere. Forældre melder tilbage om trætte børn, der ikke har overskud til at træne efter en lang skoledag,” siger Bent Søgaard.

Han fortæller også, at de mindre børn lettere bliver irriteret eller begynder at græde. Ifølge Bent Søgaard skyldes det blandt andet, at de er pressede af de hårde dage.

Svømmeunion afviser tendens
De lange skoledage efter skolereformen har længe været til debat landet over. Heriblandt historier om sportsklubber, hvor medlemstallet blandt de unge bløder. Hos Dansk Svømmeunion afviser man dog tendensen.

”De seneste år har medlemstallet været stigende. Der kan sagtens være nogle lokale problemer, men det er ikke en generel tendens,” siger udviklingschef i Dansk Svømmeunion, Morten Hinnerup.