Holstebro vil have DGI Landsstævnet til byen

Med ansøgningen til DGI Landsstævnet melder Holstebro sig for alvor ind i kampen om værtskabet i 2021.
Billede på væggen i Holstebro Gymnastikforening. Malet af børn fra 7-12 års alderen. Foto: Sebastian Dall

Billede på væggen i Holstebro Gymnastikforening. Malet af børn fra 7-12 års alderen. Foto: Sebastian Dall

Af Sebastian Dall

Popup-restauranter over hele byen, et nedlagt slagteri til streetkultur og en rambla med mad, musik og ’prøv en sport’. Det er nogle af de tiltag som Holstebro beskriver i deres ansøgning som værtsby for DGI’s Landsstævne.

”Vi har både de faciliteter og den infrastruktur, det kræver, og så har vi et kulturelt afsæt, der kan skabe den fest, som DGI’s Landsstævne også er,” siger Peter Kjærgård, der er eventchef i Holstebro kommune.

Han mener også, at det vil falde helt naturligt med Holstebro som værtsby i 2021, fordi 43 procent af vestjyderne er medlem af DGI, hvilket er danmarks højeste.

Holstebro som kulturby
Ansøgningen falder i tråd med kommunens ønske om øget synlighed og mere kultur i bybilledet. Tilbage i 2012 var Holstebro også værtsby for danmarkshistoriens største spejderlejr med over 37.000 deltagere.

Udover at Holstebro igen kan komme på landkortet og gøre en masse mennesker opmærksomme på området, så vil 25.000-30.000 bo i kommunen i en uge eller mere, og det er godt for turismen ifølge Peter Kjærgård.

”Men det er også godt for sammenholdet i byen, når man er med til at skabe noget så stort sammen,” siger han.

Nyt syn på sport
Det første man ser i ansøgningen er en masse reagensglas og kolber, fordi Holstebro vil forsøge sig med det, de kalder idrætslaboratorier. Det betyder, at man løbende vil forsøge at ændre sportsgrene, så de passer til særlige grupper.

“Med idrætslaboratorier vil vi involvere hele byen, så vi kan aktivere borgerne og prøve de varianter af sportsgrene, der bliver opfundet undervejs,” siger Peter Kjærgård.

Borgmesteren mener, at 2021 er et godt år for et eventuelt værtskab. Ikke bare fordi det er 50 års jubilæet, men også fordi de vil have tid til eksperimentere med konceptet.

”Vi har fem år til at opstille hypoteser og opstille forsøg, for nu at blive i laboratorie-jargonen,” siger borgmester H.C. Østerby i en pressemeddelelse fra Holstebro kommune.