EDC Holstebro: Stabile sommerhuspriser i sigte

I 2015 blev der solgt flere sommerhuse end året før, men det vil ifølge EDC i Holstebro ikke ændre på boligpriserne.

Af Anders Lei

Selvom der i 2015 var en stigning i antallet af sommerhussalg, mener Søren Kaastrup der er indehaver af EDC Holstebro, at udviklingen er på så lavt et niveau, at det ikke vil påvirke priserne.

”Man kan ikke kalde det et varmt marked. Der er stadigvæk et stort udbud af boliger i forhold til hvor mange handler, der gennemføres,” siger han.

Han forventer, at med de flere interesserede boligkøbere så vil handelspriserne flade ud og stabilisere sig, efter at de tidligere har været faldende.

Fremgang at spore

salgspris

Du kan finde mere information om boligmarkedet her.

Tal fra Boligsidens Markedsanalyse i diagrammet til højre, viser udviklingen fra måned til måned, i perioden fra 2015 til 2016.

”Der er en fremgang at spore, selvom det stadig er på et lavt niveau. Vi forventer, at der kommer mere stabile udbuds- og salgspriser,” siger Søren Kaastrup.

Sommerhusprisernes udvikling i Holstebro har haft større udsving, end den generelle tendens viser i Vestjylland.

Flere faktorer gør sig gældende

Udsvingene kan være en konsekvens af flere faktorer. Eksempelvis at flere af sommerhusene er blevet solgt på tvangsauktion eller som dødsbo. Det er klart, at et stort renoveret sommerhus med plads til en børnefamilie sælges dyrere end et sommerhus som er mere forsømt, eller eksempelvis et dødsbo, forklarer Søren Kaastrup.

Samtidig med at der sker en udligning i salgsprisen på sommerhuse, er der sket en stigning i udlejningen af feriehuse. Det kan du læse mere om her.