Brætspil og kort er det nye sort

Fællesskabet var i fokus, da Holstebro Bibliotek i mandags første gang holdte brætspilsaften med overraskende succes.
Brætspilsbillede

Både mænd og kvinder var interesserede, da Holstebro Bibliotek holdt brætspilsaften. Foto: Sebastian Dall

Af Anders Sass Meyer

Rasmus Rishøj er bibliotekar på Holstebro Bibliotek, og så interesserer han sig for brætspil. Derfor havde han i mandags sammen med to kollegaer stablet et arrangement på benene, hvor folk med netop denne interesse kunne komme og ”nørde” sammen.

”Der er mange, der sidder alene og spiller, og det synes jeg, er en skam. Brætspil er meget sjovere at dyrke sammen,” siger Rasmus Rishøj.

Og det viser sig, at holstebrogenserne har samme holdning, for selvom det var første gang, arrangementet blev afholdt og personalets eget mål var 20 deltagere, dukkede der 64 brætspilsentusiaster op.

Bred målgruppe
”Jeg tror, der er mange flere endnu, der har interessen. Pigerne er måske bange for, at der kun kommer drenge, nogle føler sig for gamle, andre for unge,” siger Rasmus Rishøj.

Men fordommene må gøres til skamme, for af de 64 fremmødte, var næsten halvdelen af hunkøn, mens der både var 15- og 50-årige spillere. De store aldersforskelle stod dog ikke i vejen for fællesskabet. Der var nemlig ikke en eneste, der sad alene, og det er hele essensen af brætspil ifølge Rasmus Rishøj – sammenhold.

Samarbejde eller krig
Selvom interessen for brætspil er fælles, er der flere forskellige typer spillere. Mens nogle konkurrerer hårdt og nådesløst mod hinanden med spillekort til flere tusinde kroner i spillet ”Magic”,  arbejder andre sammen for at overleve mod zombierne i spillet ”Last Night on Earth”.

Der er altså noget for enhver smag, og det er et arrangement, Holstebro Bibliotek bestemt afholder igen. Er man yderligere interesseret i eksempelvis Magic, er der klubber som ”Fenris” i Holstebro, hvor der fire af ugens dage er mulighed for at konkurrere mod alskens spillere.