Awardshow skal sikre fremtidens arbejdskraft

Den 6. april afholdes Holstebro Talent Award, der skal hædre kommunens erhvervsskoleelever og sikre fremtidens arbejdskraft.
Den nye kulturklasse skal efter planen oprettes til sommerens skolestat og skal blandt andet udbyde undervisning i teater, dans og musik.

Holstebro Talent Award 2016 skal afholdes i Black Box Theatre i Holstebro. Her bliver der uddelt priser i 11 forskellige kategorier. Foto: Katrine Seier.

Af Liv Østerstrand Rasmussen

For første gang skal der i Holstebro afholdes et awardshow til ære for eleverne på kommunens erhvervsuddannelser. Et awardshow skal synliggøre uddannelserne og styrke Holstebros brand som uddannelsesby. Det mener Jørn Vejgaard, der repræsentant for Task Force og en af mændene bag arrangementet.

”Erhvervsuddannelserne er alt for lidt synlige. Vi har brug for at de bliver positivt omtalt, så vi også i fremtiden kan få udført de nødvendige opgaver, der er,” siger Jørn Vejgaard.

På landsplan er der sket et fald i antallet af elever på erhvervsuddannelserne. I 2011 var der pr. 01. oktober 134.249 – det tal faldet til 120.696 i oktober 2015. I Holstebro har man også oplevet et fald i antallet elever, der fortsætter direkte på en erhvervsuddannelserne efter 9. eller 10. klasse.

Procentdelen af unge, der fortætter på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen er på 18,5, mens det i Holstebro er 19,3 procent.

PR og øget fokus
Jens Knudsen, vicedirektør og chef for erhvervsuddannelser ved UCH mener, at awardshowet vil være med til at sætte fokus på rollemodeller, og det mener han er afgørende for dem, der ellers ikke ville tage en erhvervsuddannelse.

”Vi ønsker at de unge skal flytte sig, og det kræver et særligt fokus på rollemodellerne,” siger Jens Knudsen.

På UCH har man forsøgt at skabe kendskab til Holstebro Talent Award ved blandt andet at fortælle om det til erhvervsskolens elever, og ved at samarbejde med folkeskolens overbygning.

”Arrangementet kan skabe PR og øget fokus på uddannelserne, men det er første gang, det afholdes, så vi skal også skabe en erfaring,” siger Jens Knudsen, der selv glæder sig til awardshowet.

Behov for flere fagudlærte
Hos kommunen er man ikke i tvivl om, at der også i fremtiden vil være brug for flere faglærte. Helle Bro, der er direktør for personale, social og arbejdsmarked i Holstebro Kommune, mener, at fokus på talenter også vil gavne virksomhederne.

”Med awardshowet sætter vi fokus på talenterne, og det vil forhåbentlig være med til at sikre virksomhederne den arbejdskraft, de får brug for i fremtiden,” siger hun.