Antallet af ansøgninger til VIA Holstebro vil falde

Trods de sidste par års stigninger i antallet af ansøgninger til VIA Holstebro viser nye prognoser, at antallet af ansøgninger vil falde for landets University Colleges.
Fra den store kantine på VIA Holstebro kan man høre latter og højt humør. Foto: Anna Bjørn

Fra den store kantine på VIA Holstebro kan man høre latter og højt humør. Foto: Anna Bjørn

Af Anna Østergaard Bjørn

Flere har de sidste par år søgt ind på VIA University College i Holstebro. Især kvote to ansøgningerne har der været en stigning af de sidste par år. Det ændrer sig dog i år, hvis man skal tro på prognoserne. Det sker på trods af et godt studiemiljø, hvis man spørger de studerende.

”Hvis man skal tro prognoserne, så vil der være et lille fald i antallet af kvote to ansøgningerne på alle uddannelser,” siger Helle Doktor Simonsen, Studieadministrativ chef, VIA University College.

Hvorfor vælge Holstebro?
Mange faktorer spiller ind, når man skal vælge, hvor man tager sin uddannelse. En af de mange fordele ved at studere i Holstebro er ifølge de to fysioterapeutstuderende, Laura G. Frandsen og Maiken Ulvskov, fællesskabet.

”På fysioterapeutuddannelsen har man en ’modtagerklasse’ når man starter. Vi har hver især fået kontaktoplysningerne på en af de nye. Det har så været vores job at svare på spørgsmål og give dem en god start,” siger Maiken Ulvskov.

På fysioterapeutuddannelsen i Holstebro var der sidste år 573 ansøgere. Uddannelsen tilbyder både sommer og vinterstart. Laura, der i gymnasiet var i studiepraktik på fysioterapeutuddannelsen, bed især mærke i, at VIA Holstebro selv mener, at de uddanner fysioterapeuter af særlig høj kvalitet.

Studieby Holstebro
Trine Camilla Jensen, der er ambassadør for “Studieby Holstebro”, mener også, at det er mange fordele ved at studere i Holstebro. Og den billige husleje og de korte afstande er bare to af mange gode grunde til at vælge at studere her.

”Det virker til, at der er et super godt studiemiljø i byen. Der bliver afholdt arrangementer som f.eks. Summersound. Generelt er der god opbakning til de forskellige arrangementer i byen, fordi folk kender hinanden på kryds og tværs. Det gør det hyggeligt at være studerende,” siger hun.

Der er stadig en chance for at søge ind på VIA University College i Holstebro. Sidste ansøgningsfrist for kvote to ansøgninger er på tirsdag, den 15. marts klokken 12.00.