Ungdomsuddannelserne bør indføre fælles misbrugspolitik

SSP-koordinator ønsker en fælles misbrugspolitik på alle ungdomsuddannelser i Holstebro Kommune.
nizzle

Cirka 17.000 danskere mellem 15 og 25 år ryger hash 20 dage om måneden eller mere. Foto: Karoline Mathilde Rasmussen

Af Karoline Mathilde Rasmussen

Det er blevet mere socialt acceptabelt at ryge hash. Derfor skal man lede efter nye løsninger og initiativer for at forebygge og afhjælpe unges hashmisbrug. Dette er udmeldingen fra Jon A. Jørgensen, som er SSP-koordinator i Holstebro Kommune.

SSP er et samarbejde mellem skole, socialvæsen og politi. Samarbejdets formål er at forebygge kriminalitet og misbrug blandt unge. Holstebro Kommune og SSP afviklede i februar et tværfagligt kursus, som skulle sætte fokus på unges forbrug af hash.

Jon A. Jørgensen understreger, at der er ikke belæg for at sige, at der er flere unge i Holstebro, som ryger hash. Men der er kommet en mere afslappet og legal holdning til, at hash er acceptabelt. Det kræver et bredere samarbejde mellem kommunen og ungdomsuddannelserne.

’’Vi bliver nødt til at få ungdomsuddannelserne til at spille en større rolle. Derfor vil vi arbejde for, at der bliver lavet en misbrugspolitik, som skal gælde for alle ungdomsuddannelserne i Holstebro Kommune,’’ siger Jon A. Jørgensen.

Kommunen er åben for dialog
Uddannelsescenter Holstebro, som både tilbyder gymnasie- og erhvervsuddannelser, var også repræsenteret til kurset. Her har man i forvejen en velfungerende misbrugspolitik. Alligevel mener man også her, at der vil være mange fordele ved at have et fælles regelsæt i kommunen.

’’Det vil have en god effekt, hvis vi er fælles om tingene. På den måde vil der komme øget fokus på unges hashmisbrug. Med et større fokus på problematikken, bliver vi bedre til at hjælpe,’’ siger Kent Wamberg Hansen, som er skolehjemsleder på Skolehjemmet, der er tilknyttet Uddannelsescenter Holstebro.

’’Efter kurset lagde vi op til, at der skal laves en fælles politik. Vi har foreslået et fælles samarbejde mellem os og kommunen, og de er heldigvis meget åbne for dialog.’’

Torben Strømgaard, som er medlem af Udvalget for Børn og Unge i Holstebro Kommune, bekræfter dette.

’’Det lyder som et meget fornuftigt forslag. Det er ikke på dagsordenen endnu, men det er helt sikkert noget, vi vil overveje,’’ siger han.