Subhuset vil skabe koncertoplevelser for alle unge

Den gamle slagteribygning vil skabe rum for mangfoldig musik og brede fællesskaber, ifølge Victor Tambo, formand for Subhuset.
Victor Tambo (tv) og Morten Kromann (th) arbejder mod et mangfoldigt kulturliv for Holstebro og omegn.

Victor Tambo (tv.) og Morten Kromann (th.) arbejder mod et mangfoldigt kultur- og musikliv for Holstebro og omegn. Foto: Anders Lei.

Af Anders Lei

Subhuset var i efteråret 2015 vært for eventet XOXO, der bød på fem kunstnere fra den elektroniske genre. Det var det første tilløbsstykke til en række af arrangementer, som vil finde sted i løbet af 2016.

Den næste begivenhed i rækken løber af stablen den 25. marts. Den hedder Lights On, og byder også på elektronisk musik. Selvom både XOXO og Lights On har fokus på elektroniske kunstnere, begrænser Subhusets arrangementer sig ikke til en enkelt genre.

”Vi vil gerne arbejde med det elektroniske først, men det er ikke noget der skal definere vores arrangementer. Vores næste booking er her til april, hvor vi får besøg af The Entrepreneurs, som har et stærkt analogt udtryk,” siger Victor Tambo, der er formand for Subhuset.

Når der bliver booket bands, ser arrangørerne ikke kun på deres musikalske udtryk. Med Lights On fokuserer de på lys og video-jocking. Konceptet video-jocking handler om at tilføje en ekstra dimension til koncerten gennem et farverigt og levende lysshow.

Et sted på tværs af fællesskaber

Der er lagt i kakkelovnen til, at der skal være noget for alle. Samtidig er det et ønske om at kunne lokke kunstnere til, som ellers ikke ville have gæstet spillestederne i Holstebro.

”Vores vision er, at Subhuset skal favne bredt omkring alle. Uanset hvilken baggrund du har, eller hvilken skole du kommer fra,” siger han.

Til XOXO havde Subhuset fået lov til at sælge 130 billetter. Det viste sig, at 130 mennesker ikke fyldte meget i lokalerne, så der er siden sidst blev søgt tilladelse til at invitere flere. Det betyder, at der til Lights On vil blive sat 300 billetter til salg.

”Der er skønt at vi får lov til at invitere flere. Ved sidste show tænkte vi, at vi sagtens kunne have været 150 flere, så tallet på 300 er helt perfekt for os,” siger han.

Dynamiske omgivelser

Victor Tambo fortæller her, hvorfor Slagteriet byder på muligheder, som andre spillesteder ikke kan.