Holstebro Bibliotek giver gamle bøger nyt liv

På Holstebro Bibliotek finder de ansatte kreative måder at genbruge deres gamle bøger. FOTO: Mathias Lilholt

På Holstebro Bibliotek finder de ansatte kreative måder at genbruge deres gamle bøger. FOTO: Mathias Lilholt


Holstebro Bibliotek afholdte i starten af marts to arrangementer, hvor byens borgere kunne lære at folde deres gamle bøger.

Af Mathias Lilholt

I løbet af to aftener på Holstebro Bibliotek, fik holstebrogenserne lov til at udfolde deres kreative evner. Biblioteket havde nemlig inviteret til byens borgere til et arrangement, der skulle stå i bogfoldningskunstens tegn.

Oprindeligt skulle der kun have været ét arrangement, men første aften blev hurtigt udsolgt. Derfor følte Holstebro Bibliotek sig nødsaget til at åbne op for en ekstra aften, for at glæde de mange interesserede borgere.

”Til den første aften blev de 20 pladser hurtigt udsolgt, og til den anden aften nåede vi op på 15 deltagere,” siger Birthe Sejer Werge, der arbejder som bibliotekar på Holstebro bibliotek og stod for arrangementet.

En sjovere måde at genbruge bøger

Det eneste, deltagerne skulle medbringe, var en spids blyant, en lang lineal og så selvfølgelig nogle tykke bøger. Derefter blev borgerne sat ind i metoderne, og så småt forvandlede de tykke bøger sig til kunstværker. Alt sammen blot ved at folde siderne.

”Det er sjovt at se, hvordan kunstværker vokser frem af siderne i en slidt bog, og vide at bogen endnu en gang får lov til at vise sig frem igen,” siger Birthe Sejer Werge.

De to aftener på biblioteket, hvor borgerne kunne få lov til at folde både deres egne og bibliotekets gamle bøger, er en måde for Holstebro Bibliotek at genbruge gamle bøger. Det synes de nemlig er en bedre løsning, end blot at smide bøgerne ud, som mange andre biblioteker er nødt til.

”Vi kasserer jo løbende bøger, så vi synes det er en sjov måde at komme det problem til livs,” siger Birthe Sejer Werge.