Færre indbrudstyve på rov i Holstebro Kommune

I Holstebro Kommune har man i 2015 oplevet 38 procent færre indbrud i private hjem end i 2010. Det kan både skyldes effektivt politiarbejde og organiseret nabohjælp.
IMG_9071

Som medlem af Nabohjælp får man blandt andet gratis sms’er, hvis der er mistænkelig aktivitet på ens villavej. Foto: Alexander Mejdahl

Af Julie Mosegaard Jensen

Holstebro Kommune har den seneste uge været plaget af en række indbrud i private hjem. Alligevel får langt færre holstebrogensere i dag besøg af indbrudstyve, end de gjorde for fem år siden. Siden 2010 er antallet af anmeldelser i Holstebro Kommune faldet med 38 procent, viser statistik fra Rigspolitiet.

Årsagerne til udviklingen kan ifølge Henrik Framvig, vicepolitiinspektør i Nationalt Forebyggelsescenter i Rigspolitiet, være mange. Til Bolius udtalte han i januar, at borgerne selv er blevet bedre til at sikre sig imod indbrud. Sideløbende med borgerinitiativerne har man fra politiets side også haft fokus på både det forebyggende, analyserende og efterforskningsmæssige arbejde.

Ved årsskiftet har Midt- og Vestjyllands Politi indledt en strategi om bekæmpelse af indbrud i private hjem. Det er en del af et 4-årigt mål, hvor antallet af anmeldelser på landsplan i 2019 skal være faldet med minimum 8 procent i forhold til 2015. Det svarer til 663 færre indbrud på landsplan. Strategien er indledt af Rigspolitiet og gælder for samtlige politikredse i landet.

Naboer går sammen
I Holstebro Kommune går flere borgere i dag sammen om at organisere nabohjælp, der er indledt af Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden. I kommunen er 1818 hustande tilmeldt.

”Udenlandske undersøgelser fra Sverige, Holland og England viser, at nabohjælp kan forhindre op imod hvert fjerde indbrud,” siger Daniel Thiesen, der er driftsansvarlig for Nabohjælp.

Også det lokale politi i Holstebro er positive over for den organiserede nabohjælp, hvor man som naboer holder øje med hinandens boliger og mistænkelige personer og aktiviteter.

”Vi kan ikke være til stede alle steder hele tiden, og derfor er vi utrolig positive overfor, at man som borgere hjælper hinanden med at holde ens lokalområde trygt,” siger leder af lokalpolitiet i Holstebro, Allan Laustsen, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Skærmbillede 2016-03-09 kl. 17.06.03