Karen Ellemann begejstret for hjemløseprojekt

I Holstebro Kommune har man haft succes med at få hjemløse hurtigt tilbage i egen bolig. Så stor succes at social- og indenrigsministeren i går var på besøg for at få et indblik i arbejdet.
Indgang til Specialcenter Skovvang, hvor Karen Ellemann (V) i går var på besøg.

Indgang til Specialcenter Skovvang, hvor Karen Ellemann (V) i går var på besøg. FOTO: Sebastian Dall

Af Mathias Lilholt

Mandag morgen var social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) på besøg i Holstebro. Her skulle hun se nærmere på kommunens ’Housing First’ projekt, som går ud på hurtigt at få hjemløse tilbage i egen bolig. Et projekt som kommunen indtil nu har haft gode erfaringer med.

Besøget fandt sted på Specialcenter Skovvang, hvor ministeren fik en rundvisning og samtidig blev sat ind i centrets ACT-metode, som er en intensiv støtte og behandlingsindsats, der kan skabe bedring i forhold til psykisk trivsel og misbrug. Kommunens gode erfaringer med ’Housing First’ og ACT var ministeren heller ikke sen til at rose. Det skriver Tvmidtvest.dk.

”Her er der virkelig tale om en kommune, som arbejder meget målrettet og bevidst med, hvordan man lykkes med at hjælpe udsatte borgere,” siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Læs: Hjemløseprojekt vil mangle billige boliger

En reel interesse for projektet
Formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune Jens Kristian Hedegaard (V) var blandt de personer, som var med til at vise ministeren rundt på Specialcenter Skovvang.

”Hun var klart positiv. Jeg tror helt sikkert, at det er noget hun tager med hjem og går videre med,” siger Jens Kristian Hedegaard.

Under rundvisningen på Specialcenter Skovvang brugte social- og indenrigsminister Karen Ellemann også en halv time på at tale med en beboer, så hun kunne få erfaring med, hvordan ACT-metoden helt konkret virker i Holstebro.

”Hun virkede meget interesseret i vores arbejde. Vi havde en borger med, som hun også var utroligt respektfuld over for. Hun kom med nogle meget relevante spørgsmål, og havde generelt en helt oprigtig interesse i projektet,” siger Birgitte Pedersen, der er projektkoordinator for ACT og socialrådgiver ved Specialcenter Skovvang.

 

Skærmbillede 2016-03-08 kl. 17.41.53