Ingen planer om øget sikkerhed ved Storåen

Holstebro Kommune har ikke tænkt sig at forbedre sikkerheden ved Storåen, hvor en 21-årig sidste år druknede.
jasfa

Efter en drukneulykke overvejede et politisk udvalg at sætte et rækværk op ved Storåen. Det blev ikke gennemført. Foto: Rasmus Straka

Af Rasmus Straka

Et år efter 21-årige Jonas Hedegaards drukneulykke i Storåen har kommunen i Holstebro ingen planer om at forbedre sikkerheden.

Sidste år blev flere tiltag diskuteret, men kun et af dem er blevet gennemført. Først talte kommunens tekniske udvalg om at etablere et rækværk langs åen. Derefter var det opmærkninger af cykelstier og opmærkninger af placeringen af redningsstiger langs kanten omkring Musikteatret.

Begge blev aldrig ført ud i livet. I stedet har kommunen sat redningskranse op, som er det eneste tiltag, der er blevet sat i værks.

”Vi ville gerne bevare det præg, som området har,” siger Anders G. Jacobsen (V) om området ved Musikteatret.


Afvejning af sikkerhed og arkitektur

Som 2. Viceborgmester og medlem af det tekniske udvalg i Holstebro har Anders G. Jacobsen diskuteret en forbedring af sikkerheden. Alle medlemmer af udvalget var enige i, at et rækværk ikke var løsningen.

Anders G. Jacobsen (V) siger, at udvalget måtte lave en afvejning mellem sikkerheden og det åbne område. Samtidig erkender han, at der er tale om et område, hvor risikoen for at borgerne falder i vandet er tilstede.

”Folk falder i åen. Der er tilfælde, man ikke hører om, og det er uheldigt, at folk falder i,” siger han.

Han nævner at de mest udsatte er børn og berusede personer.

Men så er der et problem?

”Både og. Vi lavede en afvejning, hvor det åbne område var vigtigst.”