Bilsalget boomer i Holstebro

2015 var et rekordår for bilsalget i Danmark og Holstebro. Aldrig er der blevet solgt så mange nye biler. 
De små biler er dem, som der bliver solgt flest af i Holstebro. Foto: Alexander Mejdahl Jeppesen

De små biler er dem, der bliver solgt flest af i Holstebro. Foto: Alexander Mejdahl Jeppesen

Af Alexander Mejdahl Jeppesen

 2015 var et rekordår for bilsalget i Danmark. Der blev solgt over 200.000 nyregistrerede biler i 2015. Og januar 2016, var den januar måned, hvor der blev solgt flest biler nogensinde. Rekordåret har de også mærket hos bilforhandlerne i Holstebro.

”2015 var et rekord år, så der er selvfølgelig blevet solgt flere biler,” siger Michael Viborg Pedersen Direktør for Skoda i Holstebro.

Salgschef hos Peugeot i Holstebro Mads Lindvig er enig.

“Salget har kun været opadgående de sidste par år, så selvfølgelig har vi kunnet mærke det hos os. Det er især leasningsaftalerne, der er populære,” siger Mads Lindvig, der er salgschef hos Peugeot i Holstebro.

Leasing er ifølge Mads Lindvig især populært, fordi kunderne kan få en ny bil med en lav udbetaling.

2016 bliver lige så godt
Efter den første sænkning af registreringsafgift på biler siden 1924, regner bilforhandlerne da også med at holde salgsniveauet oppe i 2016.

”Jeg tror 2016 bliver status quo i forhold til 2015. Jeg tror, det bliver det samme. Der er optimisme i branchen,” siger Mads Lindvig fra Peugeot.

Ifølge bilforhandlerne Tang Biler og Peugeot Holstebro er det stadigvæk de mindre biler som VW Polo og Peugeot 208, der bliver solgt flest af. I fremtiden ligner det dog, at også de større biler bliver endnu mere populære, hvilket skyldes afgiftssænkningen.

”Vi forventer, at den her afgiftsnedsættelse gør, at vi kommer til at sælge flere store biler,” lyder det fra Tang Biler i Holstebro.

Mere bil for samme penge
2015 var altså et rekordår for biler. Som vist på grafen, så er antallet af solgte biler næsten fordoblet siden år 2000.

Kilde: Danmarks Statistik

Kilde: Danmarks Statistik

 

En familiebil til 250.000 kr. bliver små 10.000 kr. billigere. Penge, der kan gøre det lidt sjovere at være bilejer. ”Vi kan allerede nu se, at folk køber biler for det samme beløb som tidligere, de køber bare mere ekstraudstyr til de større biler. De får med andre ord mere bil for de samme penge, siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom i FDM.

Det skriver FDM i en pressemeddelelse.